Kulinarično usposabljanje za lažjo integracijo priseljencev
Program usposabljanja je obsegal tri vsebinske sklope:
· Kulturna orientacija, kjer so se udeleženci seznanili z osnovami slovenske družbe, zakonodajo ter pravicami in dolžnostmi v posameznikov in posameznic vsakdanjem življenju.
· Higiena in varnost v gostinstvu, s poudarkom na osnovnih pravilih ravnanja s hrano ter vrednotah trajnostne kulinarike – uporabi lokalnih sestavin, spoštovanju sezonskosti in odgovornem ravnanju z viri.
· Razvoj zaposlitvenih veščin, kjer so udeleženci spoznali principe za pisanje življenjepisa in pripravo na razgovore. Pri tem so razvijali mehke veščine, kot so timsko delo, komunikacija in reševanje konfliktov v večkulturnem delovnem okolju.
Raznolikost kot priložnost za razvoj kulinarične ponudbe v Postojni
Z delavnicami Občina Postojna želi okrepiti lokalne kapacitete v gostinskem sektorju. Z novimi znanji in razumevanjem lokalnih vrednot se povečuje možnosti za zaposlitev priseljencev in njihovo sodelovanje v lokalnem gospodarstvu ter sooblikovanje lokalne skupnosti. Projekt SReST s tem gradi temelje za kulinariko kot priložnost za razvoj občine Postojna.
SReST se izvaja v okviru programa Interreg Danube Region in je sofinanciran s strani Evropske Unije.
.png.png)