Nahajate se:
Dober tek s kruhom, maslom in medom!
Dober tek s kruhom, maslom in medom!
15. 11. 2019
Sidonija Z. (DRUŽBENE DEJAVNOSTI)
660
Tudi v Vrtcu Postojna so danes sodelovali pri projektu Tradicionalni slovenski zajtrk. Enoti Pudgurček v Studenem se je pri zajtrku pridružil tudi župan Igor Marentič.
Otroke so k zajtrku pripravile njigove vzgojiteljice ter ravnateljica Elizabeta Zgonc in pomočnica ravnateljice Tanja Geržina. Za pravi slovenski zajtrk pa so poskrbeli: Turistična kmetija Mihelčič za mleko, ekološki ajdov kruh so spekli v Mlinotestu, ekološko maslo je produkt Kmetije Jernuclevi, čebelar Miro Cetina pa je prinesel ekološki med, manjkala pa niso niti slovenska jabolka.
Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je bil tudi letos eden izmed osrednjih dogodkov dneva slovenske hrane. Pri projektu sodeluje več partnerjev kot so Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za okolje in prostor ter številnimi drugi.
Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk se izvaja z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo ter da bi v okviru sistema javnega naročanja spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju. Javnosti predstavlja pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbuja k pravilni in zdravi prehrani. Ozavešča o pomenu živilsko-predelovalne industrije. Posebno pozornost pa namenja pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.
Otroke so k zajtrku pripravile njigove vzgojiteljice ter ravnateljica Elizabeta Zgonc in pomočnica ravnateljice Tanja Geržina. Za pravi slovenski zajtrk pa so poskrbeli: Turistična kmetija Mihelčič za mleko, ekološki ajdov kruh so spekli v Mlinotestu, ekološko maslo je produkt Kmetije Jernuclevi, čebelar Miro Cetina pa je prinesel ekološki med, manjkala pa niso niti slovenska jabolka.
Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je bil tudi letos eden izmed osrednjih dogodkov dneva slovenske hrane. Pri projektu sodeluje več partnerjev kot so Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za okolje in prostor ter številnimi drugi.
Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk se izvaja z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo ter da bi v okviru sistema javnega naročanja spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju. Javnosti predstavlja pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbuja k pravilni in zdravi prehrani. Ozavešča o pomenu živilsko-predelovalne industrije. Posebno pozornost pa namenja pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.