Dober tek za tradicionalni slovenski zajtrk
Tudi v Vrtcu Postojna so danes sodelovali pri projektu Tradicionalni slovenski zajtrk. Skupini Škrati v enoti Zmajček se je pri zajtrku pridružil tudi župan Igor Marentič.
Otroke so k zajturku pripravile vzgojiteljici Nina Maver in Tina Pelko ter v.d.ravnateljice Elizabeta Zgonc in pomočnica ravnateljice Tanja Geržina. Za pravi slovenski zajtrk pa so poskrbeli: Turistična kmetija Mihelčič za mleko, ekološki kruh je priskrbela B-Forma, na Sadjarski kmetiji Biščak so dobili jabolka, ekološko maslo je produkt podetja Kele&Kele, čebelar Miro Cetina pa je prinesel ekološki med.
Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je bil tudi letos eden izmed osrednjih dogodkov dneva slovenske hrane. Pri projektu sodeluje več partnerjev kot so Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za okolje in prostor ter številnimi drugi.
Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk se izvaja z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo ter da bi v okviru sistema javnega naročanja spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju. Javnosti predstavlja pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbuja k pravilni in zdravi prehrani. Ozavešča o pomenu živilsko-predelovalne industrije. Posebno pozornost pa namenja pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.